31
груд.

Ринок живця: на підйомі

Для операторів вітчизняного ринку свинини рік завершується «на підйомі». Так, у ході попередніх торгів діапазон закупівельних цін піднявся до 49,5-50 грн/кг, відзначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

Жвава ринкова активність напередодні зимових свят «підігріла» ціни на свиней забійних кондиції, тож цього тижня більшість операторів реалізовували товарне поголів’я на 2,5-4 грн/кг дорожче ніж попереднього. При цьому, епізодично зустрічалися і вищі ціни, тож середньоринкова позначка цього тижня сягнула 49,75 грн/кг.

Виробники свинини відзначили чималий попит на додаткові об’єми, тож фактична реалізація товарних тварин перевищила заплановане у кінці минулого тижня. Це в свою чергу обмежило розміри товарних партій для реалізації у перший тиждень 2022-го для багатьох операторів.

Наближення тривалих святкових вихідних прискорило початок торгів, тож вже у четвер частина операторів вже розписала свої об’єми за цьоготижневою ціною. Тому наступного тижня ціни на свиней забійних кондицій залишаться на рівні 49,50-50 грн/кг.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.