12
січ.

Нове племінне свиногосподарство: СТОВ «Україна»

У 2021-му році до структури підприємстваТОВ «Агрофірма ім. Шевченка», що на Чернігівщині, увійшло господарство СТОВ «Україна» (Чернігівська область, Бахмацький район, с. Голінка), на базі якого почали розвивати племінну справу.

Господарство ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка» — це сучасний комплекс на 16 тис. свиней одночасного утримання, 1250 свиноматок. Коли до структури доєдналося підприємство СТОВ «Україна», новозбудована ферма на 500 свиноматок, прийняли рішення розвивати на її базі племінну справу — реалізовувати генетику компанії PIC. Наразі підписаний контракт на поставку генетичого матеріалу.

«Ми залежні від зовнішнього ремонтного поголів’я. А це не тільки вартість тварин, а й логістика. Тому, плануючи племінну ферму, розглядаємо її і як джерело якісного ремонтного молодняка для своїх потреб. Бо якщо ти в бізнесі надовго, шукаєш шляхи оптимізації. Якби взявся за будівництво, дешевше б не вийшло. Тим паче, що придбана ферма — у прекрасному стані, з дуже високим рівнем біобезпеки, а отже, додаткових інвестицій не потребує. Ми ж живемо в світі зростаючої інфляції і постійного здороження складових виробництва. Тому це виважений крок в розвитку нашого свинарського напряму», — прокоментував ініціативу власник структури Андрій Іваненко.

У чому секрет успіху підприємства? Які пріоритети у роботі обрали та які плани на майбутнє? Відповіді на ці та інші питання читайте у рубриці «Ферми України»

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.