22
лист.

Курси підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини у свинарстві

У 2023-му році Асоціація «Свинарі України» (АСУ) спільно з Міністерством сільського господарства США (USDA) запланували модульне навчання для ветеринарів свиногосподарств у рамках грантової співпраці.

В умовах війни питання кадрів є досить гострим, тому АСУ за підтримки USDA організує навчальну програму для фахівців-ветеринарів, які вже працюють на фермах, та для тих, хто долучається до цієї професії. Програма «ветеринарної школи» буде складатися із десяти модулів, які викладатимуть американські та вітчизняні експерти. Усі навчальні відео від іноземних експертів буде перекладено та озвучено українською мовою для зручного сприйняття інформації. Виклад матеріалу відбуватиметься в форматі онлайн-занять та супроводжуватиметься обговоренням і тестуванням. Після завершення курсу учасники отримають дипломи. Наразі триває відбір спеціалістів у США серед викладачів-практиків провідних університетів.

«З року в рік АСУ проводить різноманітні навчальні події, в тому числі для ветеринарів свиногосподарств. 2023-ій рік не стане винятком. До роботи в умовах воєнного стану господарства вже адаптувалися, тому можна повертатися до більш звичного ритму роботи. Тим паче, що навчання працівників необхідне в умовах внутрішнього переміщення, міграції та мобілізації. „Ветеринарна школа“ допоможе підвищенню кваліфікації фахівців-ветеринарів, які вже працюють на фермах, а також тим, хто тільки долучається до цієї непростої, але цікавої царини», — коментують в АСУ.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.