4
груд.

Ветеринарна школа АСУ: хвороби підсисних поросят

Є чимало бактерій та вірусів, які уражають підсисних поросят. Вони спричиняють різні клінічні ознаки, зокрема неврологічні і респіраторні розлади, розлади шлунково-кишкового тракту тощо. Зазвичай не можемо визначити збудник захворювання лище на основі клінічних ознак.

«Якщо, наприклад, у поросят діарея, ви не зможете визначити її причину за консистенцією, запахом або кольором фекалій. Це може бути кокцидії, і колі, ротавірус або коронавірус. Для того щобпоставити діагноз необхідні додаткові лабораторні дослідження. У свою чергу від діагнозу залежить протокол лікування та контролю захворювання у господарстві. Ви не будете застосовувати антибіоткии, якщо це вірусне заховрювання. А якщо бактеріальне треба правильно підібрати протимікробний препарат, визначити дозу. Якщо ж причиною розладів є бактерія треба розуміти яка саме, щоб правильно підібрати протимікробний препарат. Отже, визначення правильного діагнозу важливе для того, щоб зрозуміти, як найкраще лікувати та контролювати хворобу. Антибіотиками не вилікувати віруси. А от бактерії так, і визначення, які саме, допоможе вам і вашому ветеринару правильно їх підібрати,» — коментує Джастін Браун, старший науковий співробітник та практикуючий ветеринарний лікар в Університеті штату Айова та Освітньому центрі свинарства — запрошений спікер онлайн-школи для спеціалістів свиногосподарств, яку Асоціація «Свинарі України» реалізувала за підтримки Міністерства сільського господарства (USDA).

Деталі у відео:


Навчання спеціалістів ветеринарної медицини свиногосподарств здійснюється в рамках проєкту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні», який Асоціація «Свинарі України» реалізує спільно з Міністерством сільського господарства США (USDA). Програма ветеринарної школи складається з п'яти модулів, кожен із яких містить чотири презентації на пов'язану тематику. Навчальні матеріали готують провідні вітчизняні та іноземні експерти.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.