11
жовт.

Українські свинарі почали більше цікавитися бенчмаркінгом

Популярність бенчмаркінгу серед вітчизняних свиногосподарств зростає. Так, до другого «туру» дослідження долучилося на 2/3х більше підприємств, ніж до першого. Про це повідомила аналітик Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська презентуючи результати проекту під час V Міжнародного Дня свиноферми, який відбувся 4 жовтня. Подію організували АСУ, ГС «ВАР» та компанія Dykun.

«Наразі ми презентуємо результати дослідження за перші пів року 2017-го. Варто зауважити, що не зважаючи на літню пору, а це зазвичай період жнив і відпусток, кількість учасників бенчмаркінгу зросла. Їх питома вага у промисловій реалізації свинини сягнула 18%», — зазначила експерт.

За словами пані Олександри, у рамках дослідження учасники розподіляються по групам за розміром підприємств — найменші, середні та найбільші — для зручності співставлення результатів. Аналітик зауважила, що крім виробничих показників аналізували й собівартість господарств.

«Дані від учасників різняться. Це пов’язано з відмінністю методології розрахунків підприємств. Наприклад, деякі господарства рахують собівартість з ПДВ, інші — без», — пояснила Олександра Бондарська.

Нагадаємо, Асоціація «Свинарі України» розпочала роботу над проектом бенчмаркінгу у 2016-му в рамках дослідження пріоритетних напрямків розвитку свинарства в Україні спільно з ЄБРР.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.