28
лют.

Свинарство залишається «привабливою» галуззю

Наразі коефіцієнт привабливості галузі* коливається в межах 8,5-9 пунктів. Закономірність підйомів та спадів повторюється кожні 4-5 років.

«Такий цикл притаманний галузі свинарства в усьому світі, оскільки вона регулюється виключно ринком», — пояснив президент Асоціації «Свинарі України» Артур Лоза під час загальних зборів АСУ.

Пан Лоза, зауважив, що порівняно з минулим роком, коли показники привабливості досягали майже 10 пунктів, у 2018-му відбулося деяке «просідання». Зокрема, це пов’язано зі здороженням кормів (преміксів, вітамінних добавок).

«Ціни на свинину залишаться у прогнозованому діапазоні — 42-50 грн/кг живця, враховуючи сезонні підйоми і падіння», — зазначив експерт.

*Коефіцієнт привабливості галузі вимірюється співвідношенням ціни на свинину та ціни на кормові компоненти, зокрема фінішерний комбікорм.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.