14
бер.

Свинарський бізнес: запорука успіху — надійна команда!

Цьогоріч Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» не просто святкуватиме десятилітній ювілей. 2018-й стане роком команди, професіоналів, які щодня працюють пліч-о-пліч у господарстві, примножуючи його успіхи.

Як зауважують представники Асоціації «Свинарі України», яка виступає організатором події, надійні кадри — 50% справи:

«Звісно, сталий розвиток свинарства неможливий без впровадження сучасних технологій, обладнання, генетики... Але, якщо на фермі немає професійних кадрів — всі старання намарно. Від працівників залежить як працюватиме обладнання, якісний догляд за тваринами. Адже навіть найкраща генетика за неправильного менеджменту не дасть бажаних результатів! Не можна недооцінювати роль персоналу й у дотриманні біобезпеки у господарстві. Як відомо, наприклад вірус АЧС „подорожує“ на взутті та одязі. Уявіть до чого може призвести недбалість чи несумлінність працівника!».

Цієї ж думки дотримуються й представники свинарських господарств, називаючи команду — найбільшою цінністю.

«Наш штат невеликий — 14 осіб. Із них 8 працюють з тваринами, ще 3 працівники у кормоцеху і 3 охоронці. Серед інших переваг, така невелика кількість персоналу дозволяє краще контролювати дотримання біобезпеки», — поділився Андрій Пересунько, директор ТзОВ «Тарутинська аграрна компанія».

Кім Холмгаард, менеджер з питань тваринництва ТзОВ «Даноша» підтримав колег:

«Безперечно, результат діяльності залежить від працівників. Для нас важливі співробітники, які хочуть активно розвиватися, вчаться. Можна витратити кошти на найдорожчі технологічні рішення, які пропонує ринок, але це безглуздо, якщо немає людей, які правильно їх застосують. У „Даноші“ витрачаємо немало часу та грошей на пошуки та навчання людей, які хочуть працювати. Завдяки зусиллям вдалося сформувати колектив, що налічує близько 700 осіб, 170 з них обслуговує тварин. Порівняно з данською та польською компаніями холдингу, наш штат більший. Це насамперед пов’язано з тим, що нічна зміна у нас не два, а сім днів на тиждень. І хоча оплата праці в Україні нижча, порівняно з Європою, це жодним чином не впливає на кадрову політику компанії. У нас працює стільки людей, скільки потрібно для злагодженого та ефективного виробництва.

Усі практичні навички працівники здобувають під час роботи на фермі. Ми вчимо всього, що потрібно знати. Крім того, наші працівники стажуються за кордоном. Головна умова для цього — знання іноземної мови. Адже обмін досвідом дуже корисний у нашій справі».

«Ми стараємося створити найкращі умови для працівників. Так, забезпечуємо кожного 2 тушами на рік та продукцією бджільництва власного виробництва.

Піклуємося і про дозвілля наших кадрів: маємо спеціально облаштоване місце для рибалки, де можна відпочивати з сім’єю чи друзями. Переконані, якщо працівник відчуває турботу й має гідні умови роботи — працюватиме він лише краще і краще», — зазначив Олександр Кушніренко, директор СТОВ «Україна».

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 5 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл». Організатори заходу — Асоціація «Свинарі України», Всеукраїнська Аграрна Рада й агроконсалтингова компанія DYKUN.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.