11
жовт.

АЧС: чи існують фінансові механізми захисту для промислового сектору?

Тема компенсації, страхування та інших фінансових механізмів захисту виробників у випадку африканської чуми свиней у промисловому свиногосподарстві буде обговорюватися в ході круглого столу «Життя з АЧС», який відбудеться 18 жовтня під час Міжнародного Дня Свиноферми (UBI Конференц Хол, Глеваха, Київщина). Організатори події — Асоціація «Свинарі України», Всеукраїнська Аграрна Рада та компанія Dykun.

Обговорення об’єднає представників держави — Держпродспоживслужби, Мінфінансів, Мінагрополітики та міжнародних організацій — ФАО та ЄБРР.

Як зауважили в АСУ, на сьогодні промислові виробники фінансово не захищені від АЧС:

«Якщо приватний сектор може розраховувати на компенсацію за свинопоголів’я, втрачене через АЧС, то промислові виробники — абсолютно не захищені фінансово на випадок критичної ситуації. Страхові компанії не беруться відшкодовувати збитки, страхових фондів теж нема. Оскільки це питання критично важливе для сектору, вирішили запросити до його вирішення кращих експертів».

Міжнародний День Свиноферми — подія, присвячена обміну практичним досвідом представників галузі свинарства. Родзинка Дня свиноферми — відеоекскурсії господарствами. Цьогоріч подія відбудеться 18 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). 

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.