14
лист.

Відбулися останні симуляції з АЧС у 2018-му

Цьогоріч симуляційні вправи з управління спалахом АЧС провели у 10-ти областях України. Тренінги, що відбулися наприкінці жовтня-початку листопада на Вінниччині, Хмельниччині, Кіровоградщині та Запоріжчині стали заключними. Усього за рік участь у подіях взяли понад 400 осіб, — фахівців Держпродспоживслужби та ветеринарів свиногосподарств.

Симуляційні вправи — один із напрямків роботи, який реалізується Асоціацією «Свинарі України» спільно з ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Підвищення обізнаності щодо АЧС в України: ІІ етап».

«Ми закінчили із симуляціями на цей рік, але не закінчили як такими. Тренінги триватимуть і в 2019-му. Є ідея перевести ці тренінги у вищий «ранг», щоб вони розцінювалися як курси підвищення кваліфікації і відповідно зараховувалися. Наразі це питання обговорюється», — розповіла Оксана Юрченко, віце-президент Асоціації «Свинарі України».

Проект «Підвищення обізнаності щодо АЧС в України» триває в Україні вже не перший рік. Його ініціаторами виступили ФАО та ЄБРР, які залучили до співпраці Асоціацію «Свинарі України». Симуляційні прави орієнтовані на ветеринарних фахівців. У ході тренінгів розігрується ситуація, коли на об’єкті N підозрюється спалах «африканки». Учасників тренінгу розділяють на «офіси»: національний, обласний, районний та рівень свиногосподарства. Представники цих робочих підгруп вчаться комунікації між собою та оперативно реагувати на спалах хвороби (ліквідувати хворобу) у разі підтвердження підозри.


Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.