14
квіт.

Ринок живця, 15-й тиждень: ціни укріплюються

Живець у закупівлі продовжує рости в ціні. Так, за підсумками щотижневого моніторингу цін на свиней забійних кондицій, який проводить Асоціація «Свинарі України», середньоринкова позначка піднялася на 1,7% порівняно з минулим тижнем.

Торги минулої п’ятниці завершилися позитивним коливанням цін на живець свиней: більшість виробників свинини розписали товарні партії на 0,5-1,5 грн/кг дорожче, ніж на початку місяця. Внаслідок цього нижня межа цінового діапазону піднялася до 43 грн/кг, а верхня — до 45 грн/кг. Хоча зазначена максимальна цінова позначка цього тижня зустрічається на ринку не дуже часто, середній показник склав 44,1 грн/кг, що на 1,7% вище, ніж тижнем раніше.

«Цього тижня приріст закупівельних цін дещо уповільнився проти шестивідсоткового підйому на початку квітня. Промислові свиногосподарства відзначають, що напругу на ринку підвищує додаткова пропозиція забійних свиней з боку «сезонних» виробників — тих, хто відгодовує свиней до реалізації у передсвятковий період. Проте більшість операторів вважає, що ціни збережуть позитивну динаміку і надалі, що підтверджується звичними ринковими трендами попередніх років», — коментують галузеві аналітики.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2020-2021 рр.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.