7
вер.

Ринок живця: 36-й тиждень

На початку осені ціни на свиней забійних кондицій продемонстрували позитивну динаміку, звітують аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами щотижневого моніторингу цін на ринку живця.

Оператори зазначають, що закупівельні ціни переважно консолідувалися в межах 82,5-84,5 грн/кг, а регіональна розбіжність цін стала менш вираженою. Середньозважена ціна закупівлі зупинилася на рівні 83,3 грн/кг, що на 4% за минулотижневий рівень.

Виробники свинини відзначають високу активність з боку заготівельників на тлі по-літньому обмеженої пропозиції кондиційної свинини. Зокрема, у багатьох постачальників живця партії залишаються меншими за стандартні, а середня забійна вага тварин часто нижча 110 кг, що також зменшує валовий вихід м’ясної сировини для м’ясопереробників. Це породжує високу конкуренцію між заготівельниками на наявні товарні партії та «підігріває» ціни.

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися у цій рубриці.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.