29
серп.

Україна: живець свиней надалі дорожчає

В останні дні літа закупівельні ціни на живець свиней продовжили висхідний рух, проте темпи його дещо послабилися. Так, на початку третьої декади серпня середня ціна закупівлі свинини живою вагою зафіксувалася на позначці 47 грн/кг, додавши 6% за тиждень. Протягом останнього тижня серпня свиней І-ї категорії реалізуватимуть в середньому на 3% дорожче ніж протягом 34-го.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

За підсумками останніх торгів, більшість виробників реалізуватимуть на 1-2,5 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, а верхня межа цінового діапазону перетнула «психологічну» позначку 50 грн/кг. Прискорення підйому цін надають дефіцит товарних свиней забійних кондицій та високий попит на тварин, які ще не досягли традиційної забійної маси, а також бажання переробників закупити поголів’я «на місцях» через ускладнення логістики заготівлі живця через поширення АЧС.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2017

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, заснована вітчизняними виробниками свинини.

Головні цілі об'єднання — представництво і захист прав та інтересів господарств об’єднання, сприяння розробці та впровадженню нових технологій ефективного виробництва свинини, розширення ринків збуту, захист внутрішнього ринку збуту.